» Stäng

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett gymnasieprogram för dig som är intresserad av hur människan och samhället drivs och utvecklas både i Sverige och i andra delar av världen.

Du får studera frågor som rör demokrati, kommunikation, ekonomi, historia, miljö och etik. På Samhällsvetenskapsprogrammet får du utveckla ett vetenskapligt och kritiskt tänkande och hur du ska uttrycka dig och framföra dina åsikter på ett professionellt sätt i tal och skrift.

Efter din tid på Samhällsvetenskapsprogrammet har du en bra och bred grund för att studera vidare på universitet och högskola. Du har också en bra möjlighet att starta ett eget företag inom något du brinner för.

Läs mer om samhällsvetenskapsprogrammet
» Stäng

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet är ett gymnasieprogram för dig som är intresserad och vill lära dig om den fysiska världen och allt om hur den fungerar. Du får studera bland annat biologi, fysik och kemi och matematik.

Naturvetenskapsprogrammet ger dig en bred grund att stå på, och du har många val efter din tid på gymnasiet om du vill plugga vidare. Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program, vilket betyder att efter din tid på gymnasiet har du behörighet att läsa vidare på yrkeshögskolor, högskolor och universitet.

En utbildning för dig som vill studera vidare och kanske arbeta som läkare, sjukgymnast, laboratoriemedarbetare, research manager, hälsokonsulent, veterinär, farmaceut, kriminaltekniker, civilingenjör, forskare, biolog, arkeolog, journalist, arkitekt, samhällsvetare eller lärare.

Läs mer om naturvetenskapsprogrammet
» Stäng

Humanistiska programmet

Utbildningen som handlar om människan och hur hon fungerar och utvecklas. Du får lära dig om hur människan varit genom historien och hur hon är nu.

På Humanistiska programmet lär du dig hur människans utveckling påverkas av och påverkar sådant som språk och kultur och du studerar detta utifrån ett lokalt, nationellt och internationellt perspektiv. För att kunna lära dig om detta får du studera språk, litteratur, historia, kulturhistoria och filosofi.

Humanistiska programmet är ett högskoleförberedande program som främst ger dig behörighet till humanistiska studier på högskola eller universitet. Efter examen från Humanistiska programmet (HU) får du även grundläggande behörighet till samhällsvetenskapliga studier på högskola eller universitet.

Läs mer om humanistiska programmet
» Stäng

Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet är för dig som är intresserad av samhällsekonomi, företagsekonomi, entreprenörskap och juridik. Du får lära dig om hur människor fungerar, tänker, känner och handlar för att kunna ta bra beslut som exempelvis ekonom eller jurist.

Viktiga inslag i Ekonomiprogrammet är företagsekonomi, entreprenörskap, juridik, psykologi samt ledarskap och organisation.

Ekonomiprogrammet kommer först och främst att förbereda dig för vidare studier inom ekonomi eller juridik på högskolan. Men Ekonomiprogrammet är också brett och ger dig behörighet till nästan alla samhällsvetenskapliga utbildningar på högskola eller universitet.

Läs mer om ekonomiprogrammet
2014/10/21
Logga in

Träffa en korrelev /

Funderar du på att börja plugga på Korr Onlinegymnasium? Här berättar några av våra elever om vad som gjorde att de började studera på distans. Kanske du känner igen dig?

 • Madeleine Stolt
  19 år

  “Jag lider av magkatarr vilket gör att jag inte alltid kan gå till skolan. Då är det bra med en skola där man kan plugga hemifrån. Att välja Korr var ett av de bästa valen jag gjort i mitt liv!”

 • Alexander Björkman
  17 år

  “Jag valde att gå på korr just för att jag vill kunna ha mitt eget upplägg. Jag tränar tennis 2-4 timmar varje dag och på Korr går det väldigt bra att kombinera studierna med tennisen.”

 • Josefine Höller
  17 år

  “Jag valde att studera på Korr eftersom jag ville kunna spendera mer tid i stallet hos mina två hästar. Dessutom uppskattar jag att kunna studera i ett snabbare tempo. ”

 • Sofia Årmann
  19 år

  “Jag är en ung mamma med två små barn. På Korr kan jag styra mina studier för att kombinera dem med min mammaledighet och samtidigt läsa in två gymnasieår på tre terminer.”

 • Linda Hellström
  18 år

  “När jag gick ut nian hade jag toppbetyg och kunde välja fritt bland alla program och linjer och komma in på vad som helst. Jag kände mig förvirrad när jag skulle välja program och lyssnade på min SYO som rekommenderade natur. Jag gick från en liten skola på ca 100 elever, till en av Stockholms största kommunala skolor och hamnade i en klass med 94 % killar. Jag kände mig utanför och skolkade väldigt mycket på grund av detta. Mina betyg sjönk drastiskt, och frånvaron blev så pass hög att det var tal om att gå om en klass.

  I 1,5 år stod jag ut, då hade jag mest IG:n och 30 % frånvaro. Jag började leta efter ett alternativ där jag kunde byta program men ändå inte tappa poängen jag samlat på mig. Att plugga hemifrån och kunna bestämma mer själv kändes rätt och därför blev Korr ett lätt val.

  Idag mår jag bra, och mina studier flyter på. Mitt mål är att jag ska ha så pass bra betyg att jag ska komma in på en mäklarutbildning, och självklart ska den läsas på distans. Jag är helt övertygad att jag kommer att förbättra alla mina betyg och få bättre resultat nu, än om jag hade gått i en vanlig gymnasieskola. Alla kan, och ingenting är omöjligt! ”

 • Selma Alijaj
  18 år

  “Korr är ett fantastiskt alternativ om man tycker om att vara på resande fot, du kan vara vart du vill och plugga när du vill. Själv ska jag till Irland i mars! :D”

 • Tova Johansson
  17 år

  “Jag trivdes inte så bra på min gamla skola och ville byta. Då hittade jag Korr och fastnade för att jag kan välja hur och när jag vill plugga och själv styra över mina studier. ”

 • På Korr Onlinegymnasium studerar du på distans - från var du vill i hela världen.

  Läs mer »

 • Miranda Strand
  16 år

  “Eftersom jag har tre hästar och bor på landet med väldigt långt till närmaste gymnasium så har jag valt att plugga på Korr. ”

 • Karolina Kielbasa Borgström
  16 år

  “Jag har fem hästar och håller på med hästhoppning. Tack var Korr kan jag åka på nationella och internationella tävlingar och samtidigt göra klart mina gymnasiestudier. ”

 • Sara Karlsson Svensson
  19 år

  “Jag gör mitt eget schema och jag kan bestämma själv hur snabbt jag vill studera. Nu pluggar jag in två års vanliga gymnasieår på ett år - vilket känns fantastiskt!”

 • Julia Bengtsson
  17 år

  “Att plugga på distans passar dansare och idrottare perfekt! Själv går jag på en Balettskola i Hamburg samtidigt som jag pluggar på Korr. Min dröm är att bli en prima ballerina.”

 • Dator + internet = allt du behöver för att plugga på distans.

  Läs mer »

 • Emelie Grankvist
  19 år

  “Jag har gått i tre olika gymnasier tidigare men aldrig riktigt trivts med att vara i skolan.Jag gillar Korr för att jag kan välja när jag vill plugga och styra mitt egna schema. ”

 • Oscar Gulewitsch
  18 år

  “Jag pluggar på Korr för att jag vill kunna beta av skolan så fort som möjligt. Jag letade efter en skola där man kunde studera på sitt egna sätt och fann Korr. Jag trivs jättebra!”

 • Cecilia Hasselgren
  18 år

  “Jag var orolig över hur jag skulle klara av att plugga ensam, men jag får massa stöd från min mentor som jag har kontakt med via mail och telefon vilket funkar super.”

 • Liz Jerbo
  18 år

  “När jag började Korr var jag inte bara trött på att pendla långt, jag var utled på hela skolsystemet. Jag var trött på att slänga bort stora delar av lektionerna bara för att det inte finns någon arbetsro.”

 • Korr har fyra högskole-
  förberedande utbildningar. Vilken passar dig bäst?

  Läs mer »

 • Rebecca Höög
  18 år

  “Korr är en skola där man kan plugga i sin egen takt – helt perfekt för mig! Jag satsar på att läsa in hela gymnasiet på två år.”

 • Vill du också plugga på Korr?

  Klicka här » 

 • Vivian Koohnavard
  17 år

  "Jag kan slutföra mina gymnasiestudier samtidigt som jag utbildar till ballerina på Ballett Schule John Neumeier i Hamburg. Jag trivs med att kunna kombinera två skolor och är glad att Korr finns!"

 • Gabriella Sholars
  17 år

  "Jag ville plugga på en skola där jag själv kunde välja när, var och hur jag vill plugga. Och en sådan skola hittade jag på Korr!"