» Stäng

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett gymnasieprogram för dig som är intresserad av hur människan och samhället drivs och utvecklas både i Sverige och i andra delar av världen.

Du får studera frågor som rör demokrati, kommunikation, ekonomi, historia, miljö och etik. På Samhällsvetenskapsprogrammet får du utveckla ett vetenskapligt och kritiskt tänkande och hur du ska uttrycka dig och framföra dina åsikter på ett professionellt sätt i tal och skrift.

Efter din tid på Samhällsvetenskapsprogrammet har du en bra och bred grund för att studera vidare på universitet och högskola. Du har också en bra möjlighet att starta ett eget företag inom något du brinner för.

Läs mer om samhällsvetenskapsprogrammet
» Stäng

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet är ett gymnasieprogram för dig som är intresserad och vill lära dig om den fysiska världen och allt om hur den fungerar. Du får studera bland annat biologi, fysik och kemi och matematik.

Naturvetenskapsprogrammet ger dig en bred grund att stå på, och du har många val efter din tid på gymnasiet om du vill plugga vidare. Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program, vilket betyder att efter din tid på gymnasiet har du behörighet att läsa vidare på yrkeshögskolor, högskolor och universitet.

En utbildning för dig som vill studera vidare och kanske arbeta som läkare, sjukgymnast, laboratoriemedarbetare, research manager, hälsokonsulent, veterinär, farmaceut, kriminaltekniker, civilingenjör, forskare, biolog, arkeolog, journalist, arkitekt, samhällsvetare eller lärare.

Läs mer om naturvetenskapsprogrammet
» Stäng

Humanistiska programmet

Utbildningen som handlar om människan och hur hon fungerar och utvecklas. Du får lära dig om hur människan varit genom historien och hur hon är nu.

På Humanistiska programmet lär du dig hur människans utveckling påverkas av och påverkar sådant som språk och kultur och du studerar detta utifrån ett lokalt, nationellt och internationellt perspektiv. För att kunna lära dig om detta får du studera språk, litteratur, historia, kulturhistoria och filosofi.

Humanistiska programmet är ett högskoleförberedande program som främst ger dig behörighet till humanistiska studier på högskola eller universitet. Efter examen från Humanistiska programmet (HU) får du även grundläggande behörighet till samhällsvetenskapliga studier på högskola eller universitet.

Läs mer om humanistiska programmet
» Stäng

Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet är för dig som är intresserad av samhällsekonomi, företagsekonomi, entreprenörskap och juridik. Du får lära dig om hur människor fungerar, tänker, känner och handlar för att kunna ta bra beslut som exempelvis ekonom eller jurist.

Viktiga inslag i Ekonomiprogrammet är företagsekonomi, entreprenörskap, juridik, psykologi samt ledarskap och organisation.

Ekonomiprogrammet kommer först och främst att förbereda dig för vidare studier inom ekonomi eller juridik på högskolan. Men Ekonomiprogrammet är också brett och ger dig behörighet till nästan alla samhällsvetenskapliga utbildningar på högskola eller universitet.

Läs mer om ekonomiprogrammet
2014/10/21
Logga in

Vanliga frågor

På den här sidan har vi satt upp några av de vanligaste frågorna som vi får.

Kan jag byta till Korr mitt under en termin?

Har du hittills läst 600 gymnasiepoäng eller mer så kan du byta till Korr mitt under ett läsår. Vi har introduktioner för nya elever både i augusti och i januari. Har du inte uppnått 600 gymnasiepoäng så får du söka om till nästa läsår.

En anledning till ett byte kan vara en flytt utomland, felval av program, för långt avstånd till skolan eller liknande. Det kan också vara så att du inte trivs i din nuvarande klass eller inte vill gå kvar i skolan. Vid ett skolbyte skall det oftast ha skett en utredning av skolsituationen i hemskolan först och SYV, kurator eller rektor bör ha varit involverade för att stödja dig i beslutet om att byta skola.

Vi vill gärna att elever som funderar på att byta skola till Korr ringer oss först så kan vi berätta lite mer om hur det fungerar att plugga på Korr. Kontakta gärna någon av följande medarbetare på skolan för mer information och för att rekvirera ansökningsblanketten.

Koordinator: Marie Kittel, 0486-33584, marie.kittel@korr.se
Studievägledare: Marie Palm, 0486-33586, marie.palm@korr.se
Studievägledare: Liselotte Sandberg, 0486-33419, liselotte.sandberg@korr.se

När du bestämt dig så skickar du din ansökan till oss. När blanketten skickats in så ställs du i kö för att få en plats. Köplaceringen beror på när ansökan inkommit och först inskickad ställs först i kö.

Hur ansöker jag till Korr?

Kul att du vill börja plugga på Korr! Du hittar all information om hur en ansökan går till på denna sidan.