» Stäng

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett gymnasieprogram för dig som är intresserad av hur människan och samhället drivs och utvecklas både i Sverige och i andra delar av världen.

Du får studera frågor som rör demokrati, kommunikation, ekonomi, historia, miljö och etik. På Samhällsvetenskapsprogrammet får du utveckla ett vetenskapligt och kritiskt tänkande och hur du ska uttrycka dig och framföra dina åsikter på ett professionellt sätt i tal och skrift.

Efter din tid på Samhällsvetenskapsprogrammet har du en bra och bred grund för att studera vidare på universitet och högskola. Du har också en bra möjlighet att starta ett eget företag inom något du brinner för.

Läs mer om samhällsvetenskapsprogrammet
» Stäng

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet är ett gymnasieprogram för dig som är intresserad och vill lära dig om den fysiska världen och allt om hur den fungerar. Du får studera bland annat biologi, fysik och kemi och matematik.

Naturvetenskapsprogrammet ger dig en bred grund att stå på, och du har många val efter din tid på gymnasiet om du vill plugga vidare. Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program, vilket betyder att efter din tid på gymnasiet har du behörighet att läsa vidare på yrkeshögskolor, högskolor och universitet.

En utbildning för dig som vill studera vidare och kanske arbeta som läkare, sjukgymnast, laboratoriemedarbetare, research manager, hälsokonsulent, veterinär, farmaceut, kriminaltekniker, civilingenjör, forskare, biolog, arkeolog, journalist, arkitekt, samhällsvetare eller lärare.

Läs mer om naturvetenskapsprogrammet
» Stäng

Humanistiska programmet

Utbildningen som handlar om människan och hur hon fungerar och utvecklas. Du får lära dig om hur människan varit genom historien och hur hon är nu.

På Humanistiska programmet lär du dig hur människans utveckling påverkas av och påverkar sådant som språk och kultur och du studerar detta utifrån ett lokalt, nationellt och internationellt perspektiv. För att kunna lära dig om detta får du studera språk, litteratur, historia, kulturhistoria och filosofi.

Humanistiska programmet är ett högskoleförberedande program som främst ger dig behörighet till humanistiska studier på högskola eller universitet. Efter examen från Humanistiska programmet (HU) får du även grundläggande behörighet till samhällsvetenskapliga studier på högskola eller universitet.

Läs mer om humanistiska programmet
» Stäng

Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet är för dig som är intresserad av samhällsekonomi, företagsekonomi, entreprenörskap och juridik. Du får lära dig om hur människor fungerar, tänker, känner och handlar för att kunna ta bra beslut som exempelvis ekonom eller jurist.

Viktiga inslag i Ekonomiprogrammet är företagsekonomi, entreprenörskap, juridik, psykologi samt ledarskap och organisation.

Ekonomiprogrammet kommer först och främst att förbereda dig för vidare studier inom ekonomi eller juridik på högskolan. Men Ekonomiprogrammet är också brett och ger dig behörighet till nästan alla samhällsvetenskapliga utbildningar på högskola eller universitet.

Läs mer om ekonomiprogrammet
2014/10/23
Logga in

Vad säger eleverna?

Korr har många nöjda elever som gärna vill berätta lite mer om hur det varit att plugga på Korr.

Isac Penttilä

Isac som studerat både på vanligt gymnasium i Kiruna och på distans kan jämföra studieformerna med varandra och berättar att hans träning blev bättre efter att han börjat studera på distans på Korr. Isac säger själv att det är tack vare distansstudier kunde Isac fortsätta att studera och spela hockey.

– Det fanns även möjligheter att sätta upp exakt hur mycket man skall läsa varje dag men detta behövde inte jag eftersom jag har ganska bra disciplin, berättar Isac. För mig var det inga problem att börja plugga på morgonen, jag visste tack vare min planering och mina böcker vad jag skulle göra och det var bara till att sätta igång. När jag gick i det vanliga gymnasiet hade jag lätt att skippa lite lektioner då och då, men på Korr visste jag vad jag skulle göra och ha klart innan veckans slut. Detta gjorde att jag gärna betade av allt så mycket som möjligt för att kunna få mer ledig tid till träning och fritid, säger Isac.

Emma och Zindra

Emma Andersson

Mitt namn är Emma Andersson och bor på Orust, norr om Göteborg. Jag började studera på Korr hösten 2012, efter att ha gått ett läsår på en gymnasieskola där jag bor. Jag trivs mycket bra med mina studier som distanselev och känner att det passar både mig som person och min livsstil. Efter att ha avslutat två kurser och nu påbörjat två nya, som för mig kändes lite tunga att påbörja, beslutade jag mig för att åka ner till Torsås och få handledning på plats, mest för att komma igång ordentligt och få ökad motivation att fortsätta kurserna med mer självförtroende och ökade grundkunskaper att ta med mig hem. Nu, efter att ha varit i Torsås måndag-torsdag, har jag fått så mycket inspiration till att jag faktiskt kan höja mitt mål i dessa kurser som jag fasat en del för tidigare. På plats i Torsås blev jag direkt trevligt bemött av lärare och min mentor, jag fick hjälp och kunde alltid fråga ifall jag undrade något. Nu har jag även fått mer förståelse i hur mycket hjälp med handledning över nätet eller telefon jag kan få, som verkligen skall öka, för att få den hjälp jag behöver för ett bättre betyg. Jag kan absolut rekommendera fler att göra detta, åka ner några dagar, få ett ansikte på de som skall handleda och verkligen få hjälp, som i sin tur leder till ökad motivation att ta med sig hem. Så om ni har möjlighet, åk till Torsås! Det är värt det, verkligen.