» Stäng

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett gymnasieprogram för dig som är intresserad av hur människan och samhället drivs och utvecklas både i Sverige och i andra delar av världen.

Du får studera frågor som rör demokrati, kommunikation, ekonomi, historia, miljö och etik. På Samhällsvetenskapsprogrammet får du utveckla ett vetenskapligt och kritiskt tänkande och hur du ska uttrycka dig och framföra dina åsikter på ett professionellt sätt i tal och skrift.

Efter din tid på Samhällsvetenskapsprogrammet har du en bra och bred grund för att studera vidare på universitet och högskola. Du har också en bra möjlighet att starta ett eget företag inom något du brinner för.

Läs mer om samhällsvetenskapsprogrammet
» Stäng

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet är ett gymnasieprogram för dig som är intresserad och vill lära dig om den fysiska världen och allt om hur den fungerar. Du får studera bland annat biologi, fysik och kemi och matematik.

Naturvetenskapsprogrammet ger dig en bred grund att stå på, och du har många val efter din tid på gymnasiet om du vill plugga vidare. Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program, vilket betyder att efter din tid på gymnasiet har du behörighet att läsa vidare på yrkeshögskolor, högskolor och universitet.

En utbildning för dig som vill studera vidare och kanske arbeta som läkare, sjukgymnast, laboratoriemedarbetare, research manager, hälsokonsulent, veterinär, farmaceut, kriminaltekniker, civilingenjör, forskare, biolog, arkeolog, journalist, arkitekt, samhällsvetare eller lärare.

Läs mer om naturvetenskapsprogrammet
» Stäng

Humanistiska programmet

Utbildningen som handlar om människan och hur hon fungerar och utvecklas. Du får lära dig om hur människan varit genom historien och hur hon är nu.

På Humanistiska programmet lär du dig hur människans utveckling påverkas av och påverkar sådant som språk och kultur och du studerar detta utifrån ett lokalt, nationellt och internationellt perspektiv. För att kunna lära dig om detta får du studera språk, litteratur, historia, kulturhistoria och filosofi.

Humanistiska programmet är ett högskoleförberedande program som främst ger dig behörighet till humanistiska studier på högskola eller universitet. Efter examen från Humanistiska programmet (HU) får du även grundläggande behörighet till samhällsvetenskapliga studier på högskola eller universitet.

Läs mer om humanistiska programmet
» Stäng

Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet är för dig som är intresserad av samhällsekonomi, företagsekonomi, entreprenörskap och juridik. Du får lära dig om hur människor fungerar, tänker, känner och handlar för att kunna ta bra beslut som exempelvis ekonom eller jurist.

Viktiga inslag i Ekonomiprogrammet är företagsekonomi, entreprenörskap, juridik, psykologi samt ledarskap och organisation.

Ekonomiprogrammet kommer först och främst att förbereda dig för vidare studier inom ekonomi eller juridik på högskolan. Men Ekonomiprogrammet är också brett och ger dig behörighet till nästan alla samhällsvetenskapliga utbildningar på högskola eller universitet.

Läs mer om ekonomiprogrammet
2014/10/22
Logga in

Det finns många skäl att välja onlineutbildning

På Korr får du välja var och när du vill plugga. Vi är alltså en skola som passar extra bra för dig som kanske vill göra en elitidrottssatsning, bo utomlands med familjen eller som är trött på lång pendling till skolan.

Många av våra elever har valt att satsa lite extra på sin idrott och kanske till och med flyttat till en ny stad eller land för att träna. Andra har valt Korr för att de tycker att tempot är för långsamt i en vanlig gymnasieskola eller vill se andra delar av världen utan att behöva ta ledigt från skolan. Vi har också en del elever som inte kan vistas i ett vanligt klassrum på grund av sjukdom. Ja, man kan nästan säga att det finns lika många skäl att studera online hos oss som det finns elever.

Plugga var du vill - när du vill

Korr vill erbjuda ett alternativ till traditionell gymnasieutbildning där man som elev inte är bunden i tid och rum på det sätt som vanlig schemalagd gymnasieverksamhet är. Läs var som helst i världen, när som helst på dygnet. Det går också bra att komma till oss på Korr och intensivplugga med lite extra stöd från våra lärare. Våra dörrar står alltid öppna.

Tillsammans med din mentor upprättar du en individuell studieplan och schema. Mentorn följer upp och coachar dig igenom hela arbetsperioden.

Studierna sker på heltid, dvs du läser minst 800-850 poäng/läsår. För att uppnå detta resultat måste du vara beredd att avsätta 5-7 timmar/dag måndag - fredag. Skolan följer vanliga terminstider för höst och vår.

Att plugga på distans är ett arbetssätt som ger dig möjligheter och flexibilitet, men som kräver att du har självdisciplin och förmåga att strukturera dina dagar. Vårt arbetssätt är helt unikt och undervisningen sker på internet med hjälp av Hermods utbildningsplattform NOVO och kommunikationssystemet Adobe Connect.