» Stäng

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett gymnasieprogram för dig som är intresserad av hur människan och samhället drivs och utvecklas både i Sverige och i andra delar av världen.

Du får studera frågor som rör demokrati, kommunikation, ekonomi, historia, miljö och etik. På Samhällsvetenskapsprogrammet får du utveckla ett vetenskapligt och kritiskt tänkande och hur du ska uttrycka dig och framföra dina åsikter på ett professionellt sätt i tal och skrift.

Efter din tid på Samhällsvetenskapsprogrammet har du en bra och bred grund för att studera vidare på universitet och högskola. Du har också en bra möjlighet att starta ett eget företag inom något du brinner för.

Läs mer om samhällsvetenskapsprogrammet
» Stäng

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet är ett gymnasieprogram för dig som är intresserad och vill lära dig om den fysiska världen och allt om hur den fungerar. Du får studera bland annat biologi, fysik och kemi och matematik.

Naturvetenskapsprogrammet ger dig en bred grund att stå på, och du har många val efter din tid på gymnasiet om du vill plugga vidare. Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program, vilket betyder att efter din tid på gymnasiet har du behörighet att läsa vidare på yrkeshögskolor, högskolor och universitet.

En utbildning för dig som vill studera vidare och kanske arbeta som läkare, sjukgymnast, laboratoriemedarbetare, research manager, hälsokonsulent, veterinär, farmaceut, kriminaltekniker, civilingenjör, forskare, biolog, arkeolog, journalist, arkitekt, samhällsvetare eller lärare.

Läs mer om naturvetenskapsprogrammet
» Stäng

Humanistiska programmet

Utbildningen som handlar om människan och hur hon fungerar och utvecklas. Du får lära dig om hur människan varit genom historien och hur hon är nu.

På Humanistiska programmet lär du dig hur människans utveckling påverkas av och påverkar sådant som språk och kultur och du studerar detta utifrån ett lokalt, nationellt och internationellt perspektiv. För att kunna lära dig om detta får du studera språk, litteratur, historia, kulturhistoria och filosofi.

Humanistiska programmet är ett högskoleförberedande program som främst ger dig behörighet till humanistiska studier på högskola eller universitet. Efter examen från Humanistiska programmet (HU) får du även grundläggande behörighet till samhällsvetenskapliga studier på högskola eller universitet.

Läs mer om humanistiska programmet
» Stäng

Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet är för dig som är intresserad av samhällsekonomi, företagsekonomi, entreprenörskap och juridik. Du får lära dig om hur människor fungerar, tänker, känner och handlar för att kunna ta bra beslut som exempelvis ekonom eller jurist.

Viktiga inslag i Ekonomiprogrammet är företagsekonomi, entreprenörskap, juridik, psykologi samt ledarskap och organisation.

Ekonomiprogrammet kommer först och främst att förbereda dig för vidare studier inom ekonomi eller juridik på högskolan. Men Ekonomiprogrammet är också brett och ger dig behörighet till nästan alla samhällsvetenskapliga utbildningar på högskola eller universitet.

Läs mer om ekonomiprogrammet
2014/10/23
Logga in

Historia

Korr startade sin verksamhet 1958 under namnet Korrespondensgymnasiet.

På den tiden var kommunikationerna på vägarna inte så bra och framsynta politiker insåg snabbt att om man ville få alla kommunens gymnasieelever att läsa gymnasiekurser så kunde man inte räkna med att de kunde ta sig till skolan varje dag. Alltså började man att tänka sig möjligheten att skolan skulle komma ut till hemmen istället, dvs att jobba med distansstudier, istället för att eleverna skulle komma till skolan.

Samarbete med Hermods

I Sverige fanns på den tiden en klart ledande organisation som arbetat med distansstudier ända sedan 1898. Det var H S Hermods som redan då startade den första distansutbildningsplattformen för att sprida möjligheten för vuxna att studera gymnasiekurser från hemmet. Genom att Korr startade ett samarbete med Hermods redan på 50-talet skapades grunden för den skola som än idag jobbar med samma grundsyn - eleven skall ha större möjlighet att genomföra studier från annan miljö än skolans lokaler. Ett friare sätt att lägga upp sina studier i tid och rum.

Från brevväxling till dator

Nuförtiden är vår skola nästan helt digitaliserad och all utbildning sköts via dator och telefon. Detta gäller både elever som sitter på Barbados eller som befinner sig på vår skola i Torsås. Eftersom ordet korrespondens som betyder brevväxling inte används så flitigt nuförtiden gav vi oss själva smeknamnet Korr Onlinegymnasium.